در زندگی شهری امروز، استفاده از سیستمهای امنیتی علیالخصوص نصب دوربین مداربسته مخفی بسیار ضروری میباشد. از گذشته تا کنون راهکارهای زیادی مانند نصب نرده و حفاط در جهت بالا بردن امنیت اماکن مختلف و غیر ممکن کردن ورود سارقین به آن انجام گرفته است؛ ولی امروزه در این راستا استفاده از این امکانات بسیار رایج شده است.
یکی از سیستمهایی که به شما امنیت کامل میدهد، نصب دوربین مداربسته مخفی است. به عبارتی میتوان گفت: دوربین مداربسته، همان چشم تیزبین شما میباشد.
نصب دوربین مداربسته موجب افزایش سطح امنیت میشود؛ لذا این امر باعث میشود فرد با خاطری آسوده هنگام دوری از محیط، به مشاهده و بررسی تصاویر ضبط شده توسط دوربینهای مداربسته، روی دستگاه DVR با استفاده از تکنولوژی انتقال تصویر بپردازد.
شایان ذکر است که نصب دوربین به صورت مخفی برای هیچ مکانی مجاز نیست؛ به علاوه مشخص بودن دوربین خود باعث پیشگیری از وقوع جرم شده و افراد در محدوده دید دوربین مداربسته رفتار معقولتری دارند.
در طی بازسازی ساختمان و اعمال تغییرات اکثر مالکین در خواست نصب دوربین مداربسته را دارند تا امنیت خود را به حد چشمگیری افزایش دهند. برای آگاهی بیشتر از دیگر مراحل بازسازی ساختمان اینجا کلیک کنید.
مراحل نصب دوربین مخفی مداربسته
1.انتخاب دوربین مناسب
پایه و اساس نصب یک نصب دوربین مداربسته مخفی، انتخاب مناسب آن میباشد. شما ابتدا باید تعداد و مشخصات فنی مورد انتظار را بدانید، سپس آنها را خریداری کرده و در نهایت نصب کنید.
2.جانمایی و انتخاب محل نصب دوربین مخفی مداربسته
نکته اول: زاویهبندی دوربینها باید به گونهای باشد، که نقطه کوری در طول فضا پوشش داده شده وجود نداشته باشد. این نکته در آپارتمانها و محیط اطرافشان، اهمیت دوچندان دارد؛ چرا که شما باید بتوانید نقاطی را تحت نظر قرار دهید، که هیچکس بدون گذر از آنها نتواند به درون مجموعه منازل ورود یا از آن خروج کند.
معمولا کنج اتاق که دیوارها و سقف به هم میرسند. بهترین زاویه برای نصب دوربین مداربسته میباشد. در آخر اطمینان حاصل کنید که دوربین مداربسته، تصویر تمام ورودیها و خروجیهای موجود در اتاق را پوشش داده و نزدیک به یک منبع انرژی برق مانند پریز برق است.
نکته دوم: در محل قرارگیری دوربینها، باید نور مناسب وجود داشته باشد، اما نباید دوربین مداربسته در معرض نور مستقیم خورشید حتی در برههای از روز قرار بگیرد؛ همچنین نباید دوربین در مکانهایی با سطح نور کم نصب شود، زیرا موجب کاهش کیفیت تصویر ضبط شده میشود.
سومین نکته: توجه به محل نصب و امنیت ابزار جانبی دوربین است؛ مثلا سیمهای دوربین مداربسته مخفی نباید به راحتی در دسترس باشند چون ممکن است سارقین به آنها صدمه بزنند و سیستم امنیتی شما دچار مشکل شود.
سیمها و مدارها باید توکار باشند. در صورت استفاده از ساختار روکار از داکتهای ویژه و لولههای فلزی محکم برای انتقال مدار استفاده شود؛ همچنین دستگاه ذخیرهساز ویدیو (DVR) نیز باید در محل امنی قرار گیرد. اگر قصد نصب دوربین مداربسته مخفی در فضای بیرون را دارید، دوربین مداربسته را در ارتفاع 3 متر یا بیشتر نصب کنید.
مهمترین و آخرین نکته، منبع تغذیه دوربین است. منبع تغذیه دوربین نباید از برق کلی ساختمان باشد، تا در صورت قطع کردن برق ساختمان از سمت سارق، دوربینها از کار نیفتند و سیستم امنیتی حفظ شود.
3.برقراری مدارها و کابلکشی
پس از قرارگیری دوربینها در جای خود، باید فرآیند سیمکشی را طبق راهنما جامع نصب دوربین مداربسته مخفی آغاز کنیم. در زیر مختصری به انواع مدار دوربینهای مداربسته اشاره میکنیم:
-مدار آنالوگ یا همان HD
در این نوع مدار به ازای هر دوربین، یک کابل تصویر و یک کابل برق وجود دارد. کابلی خروجی از دوربین که به سمت DVR میرود، کابل تصویر میباشد؛ در واقع تصویر دریافتی توسط دوربین را به سمت DVR میبرد.
کابل دومی که به دوربین وارد میشود، در واقع برق ورودی به دوربین است و به آن کابل برق گفته میشود. در حین نصب دوربین آنالوگ باید فضا کافی برای هر دو کابل به شکل مناسب تعبیه شود؛ ممکن است که کابل ورودی به دوربین که همان کابل برق است از طرف DVR به دوربین نرود، در این صورت دوربین به وسیله آداپتور، به نزدیکترین پریز یا انشعاب برق متصل شود.
نمایشگر (مانیتور یا تلویزیون) را به دستگاه DVR متصل کنید. برای اتصال دستگاه DVR به نمایشگر نیز از فیش BNC استفاده میشود، اما برای مشاهده تصویر دوربین مداربسته با کیفیت بالاتر، از کابلهای HDMI، کابل کواکسیال (AV) و کابل VGA استفاده میشود.
بعد از انتخاب نوع کابل، یک سر کابل را به دستگاه DVR و یک سر دستگاه را به نمایشگر متصل کنید. اطمینان حاصل کنید کابلها سالم هستند و به درستی و به پورتی که باید متصل شدهاند. بعضی سیستمها تصویر تمام دوربینهای مداربسته را با هم نشان میدهد، ولی بعضی امکان مشاهده و نظارت را بصورت تک تک میدهند.
-دوربین مداربسته تحت شبکه(IP)
سیستم این دوربین مداربسته دارای سه قسمت میباشد:
بخش اول دوربین IP، بخش دوم سوئیچ شبکه و بخش سوم NVR است. در این مدار، هدف کلی انتقال تصویر از دوربین به NVR است. برای رسیدن به این مهم، باید هر دوربین به وسیله کابل شبکه، به سوئیچ شبکه متصل شود؛ سپس از طریق سوئیچ شبکه به NVR متصل شود.
در این سیستم، مدار تغذیه هر دوربین به دو شکل امکانپذیر است؛ اگر سوئیچها دارای قابلیت POE باشند، میتوان از همان کابلی که برای انتقال تصویر از آن استفاده میشود، برای تغذیه و رساندن برق به دوربین بهره گرفت.
-نصب دوربین مداربسته مخفی بیسیم یا وای فای
این نوع دوربین مداربسته در مکانهایی با متراژ بالا به دلیل عدم استفاده از سیم، به صرفهتر خواهد بود. در این نوع نصب، دوربین بدون نیاز به سیم به دستگاه ضبط و نگهداری ویدئو متصل خواهد شد.
قابل ذکر است که برای تامین برق، باید دوربین را به وسیله کابل مناسب به منبع تغذیه متصل کنید. در این مدار به جای کابل به شبکه وایفای محلی و مودم نیاز دارید. مشکل در سرعت وای فای میتواند باعث کندی تصویر یا نویز شدید در طول ضبط شود؛ به این جهت استفاده از مدل مناسب بسیار اهمیت دارد.
همراه دوربینهای مداربسته بیسیم، دیسک فشردهای (CD) ارسال میشود که باید برای نظارت و دسترسی به دوربین مداربسته وایرلس این دیسک را روی کامپیوتر خود نصب کنید.
بعضی دوربینهای مداربسته، وای فای گیرنده کوچکی دارند که از طریق درگاه USB به کامپیوتر متصل میشوند. (اطمینان حاصل کنید گیرنده دوربین مداربسته وایرلس به درستی به کامپیوتر متصل شده است.)
آی پی دوربین مداربسته بیسیم خود را یادداشت کرده و با وارد کردن این شماره در هر مرورگری، از راه دور به دوربین مداربسته وای فای خود دسترسی پیدا کنید.
4.تنظیمات نرم افزاری مدار دوربین
مراحل انجام تنظیمات نرمافزاری بر اساس دوربین انتخاب میشود. طبق راهنما جامع، نصب دوربین مداربسته مخفی متنوع میباشد. در این مرحله علاوه بر نوع و برند دوربین، نوع شبکه انتخابی شما نیز اهمیت فراوانی دارد؛ به همین علت در این مرحله همه چیز به دوربین، نوع مدار و مدار DVR انتخابی مرتبط است.
دوربین مداربسته و کاربری ساختمان
نصب دوربین مخفی مداربسته برای خانه
برای این منظور دو یا سه دوربین مداربسته برای نظارت بر دربها و یک دستگاه DVR با فضا ذخیرهسازی کافی برای ضبط دو یا سه هفته ویدئو لازم میباشد.
نصب دوربین مخفی مداربسته برای نظارت کودکان و اشیاء مهم
تعداد یک تا سه دوربین مداربسته وایرلس میتواند یک اتاق را کاملا پوشش داده و تصویر را مستقیما به کامپیوتر یا تلفن همراهتان ارسال کند.
نصب دوربین مخفی مداربسته برای مجتمع مسکونی
در مجتمعهای مسکونی، سیستم دروبین مداربسته بیشتر جهت دستگیری سارقین نصب میشود؛ همچنین با نظارت بر نوع تردد خودروها در پارکینگ چشم ناظری بسیار دقیق برای خودرو ساکنین محسوب میشود.
برای امنیت خودروها و جلوگیری از سرقت آنها، مناسب میباشد. کنترل تردد سرویس کارها و نظافت کارها , مامورین قرائت کنتور برق و آب و پیکها، از دیگر اهداف نصب دوربین مداربسته در مجتمعهای مسکونی می باشد .
نکته مهم این است که دوربین مداربسته باید به طور نامحسوس در نما ساختمان نصب شود، تا زیبایی ظاهر ساختمان حفظ شود. درمورد نما ساختمان و ویژگیهای انواع نماها بیشتر بخوانید.
نصب دوربین مخفی مداربسته برای فروشگاهها و شرکتها
در شرکتها و فروشگاهها، هدف اصلی از نصب دوربین مداربسته کنترل و نظارت بر نحوه رفتار و عملکرد پرسنل و ارباب رجوع و مشتری است؛ زیرا با استفاده از این نظارت میتوان راندمان کاری خود را بالا برد.
نصب دوربین مخفی مداربسته برای محیطهای صنعتی، تولیدی و کارخانهها
نصب دوربین مداربسته در محیطهای صنعتی، تولیدی و کارخانهها، نقش بسیار حیاتی و مهمی دارد؛ نظارت بر نحوه کارکرد پرسنل، تشخیص خاطی در وقایع پیش آمده، کنترل موجودی انبار و ورود و خروج کالا، کنترل و نظارت بر بخشهای اداری و مالی از مهمترین اهداف نصب دوربین مداربسته در محیطهای صنعتی و تولیدی است.
آموزش گام به گام نصب دوربین مخفی مداربسته
تهیه اقلام مورد نیاز
- تهیه دوربین به تعداد مورد نیاز و نوع مدنظر
- لنز دوربین مداربسته برای دوربین مداربسته باکس
- تهیه کابل مناسب با توجه به متراژ مورد نیاز
- هارد دیسک
- آداپتور دوربین مداربسته
- لوازم جانبی دوربین مداربسته، مثل فیش BNC، کاور، پایه دوربین مداربسته، داکت و لوله فلکسی
در مورد دوربین مدار بسته بیشتر بدانید
مراحل قبل از نصب دوربین مخفی مداربسته
- علامتگذاری نقاط تعیین شده برای نصب دوربین مداربسته
- سوراخ کردن نقاط علامتگذاری شده و محلهای عبور داکتها، لولههای فلکسی و لولههای فلزی سوراخ
- نصب داکت و عبور دادن کابل از داخل داکتها، لولههای فلکسی و لولههای فلزی
- کابل برق را نیز از داخل داکت لوله فلکسی یا فلزی عبور دهید و کابل برق را در محلهای تعیین شده برای آداپتور دوربین مداربسته متصل کنید
- دوربین مداربسته را در جای مشخص شده نصب کنید و کابل تصویر که به سر آن فیش BNC متصل کردهاید را به فیش دوربین مداربسته متصل کنید
- پس از وصل کردن فیش برق به کابل برق، میتوانید فیش برق را به فیش تغذیه دوربین مداربسته متصل کنید.
- سپس به سراغ دستگاه DVR میرویم و آنجا کابلهای ورودی برق و تصاویر را متصل میکنیم.
- برای قرار دادن هارد دستگاه DVR در داخل دستگاه دی وی ار، پیچهای دستگاه DVR را باز کنید و قاب دستگاه را برداشته کابل SATA را از جعبه DVR پیدا کرده و به هارد وصل کنید.
- سر دیگر کابل را به مادربرد دستگاه DVR متصل کنید. دستگاه را روشن کنید و هارد را فرمت کرده و از سیستم نظارتی خود بهره ببرید.
تمامی مراحل بازسازی و نوسازی منزل و همچنین نصب امکاناتی همچون دوربین مداربسته اصول و قواعد خاصی دارد. با خواندن این مقاله تمامی اصول بازسازی را بدانید.