با نزدیک شدن به فصول سرد سال و بارش برف است که افراد دست به کار میشوند و آمادگیهای مورد نیاز را برای مقاومت خانه خود در برابر سرما فراهم میکنند؛ در این هنگام ایزوگام و قیرگونی میتوانند بسیار موثر واقع شوند.
برای خیلی از مردم انتخاب یکی از این دو شیوه کار دشواری بوده است و نمیدانند که کدامشان مناسبتر است. با ما همراه باشید تا درباره تفاوت بین ایزوگام و قیرگونی، این دو مصالح کاربردی بپردازیم.
درباره قیرگونی
قبل از مقایسه ایزوگام و قیرگونی کنیم باید به بررسی جداگانه هر کدام بپردازیم. درکل میتوان گفت که قیرگونی نوعی محصول از قیر و گونی بوده که با روش سنتی ایزوله کردن برای عایق قسمتهایی مثل پیسازی، سرویس بهداشتی، آشپزخانه، پشت بامخانه ها و… مورد استفاده قرار میگیرد.
موردی که در رابطه با قیرگونی قابل ذکر است، آن است که باید قبل از اجرا آن، سطح کار مورد نظر باید کاملا تمیز و صاف بوده باشد؛ علاوه بر این مواردی از جمل لولههای بخاری، کفشور و همچنین هواکشهایی که در محل قرار دارند باید از پیش از این مشخص شده و کاملا و به طور درست و منظم در همین راستا نصب شده باشند.
باید به این عنوان اشاره کنیم که در این روش، قیر به وسیله گونی ثابت شده است و صاف و تسطیح میگردد؛ چون الیاف موجود در گونی در این بین نقش تسطیح را به درستی ایفا میکنند. باید گفت که این روش (قیرگونی) خود نیز به دو روش یک لایهای و دو لایهای موجود است.
مزایا قیرگونی
استفاده از روش قیرگونی میتواند مزایا و فواید بسیاری داشته باشد، که در این رابطه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نوع عایقبندی مناسب درزها برای فضاهای کوچک و یا حتی جاهایی که شکستگیهای زیاد مثل حمام، آشپزخانه و هم چنین پای ستونها وجود دارد؛ همچنین قیرگونی، دارای ضخامت بیشتری نسبت به ایزوگام است.
معایب قیرگونی
وقتی از مزایا فواید قیرگونی صحبت میکنیمف جای بحث است که به معایب و ضعفهای آن هم اشاره کرده باشیم تا در نهایت به نگاهی همه جانبه از این روش دست یابیم:
- مخاطراتی به دلیل حرارت بالا در قیر وجود دارد
- احتمال پاره شدن ناشی از نشستهای احتمالی ساختمان
- پوسیدگی آن بر اثر گذر زمان
- داشتن وزن بالا به نسبت ایزوگام
- داشتن قیمت بالا
تعریف ایزوگام
درکل پوشش ایزوگام نوعی از پوشش مقاوم محسوب میشود، که از ترکیب قیر و الیاف مصنوعی به وجود میآید که توسط حرارت چسبانده میشود تا در نهایت کار جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت به محیط را انجام دهد. میتوان شاهد این بود که امروزه بیشتر ساختمانها در مرحله پی و فوندانسیون و ایزولاسیون دیوارها، سرویس بهداشتی، پشت بامها و… از یک لایه عایق رطوبتی استفاده میکنند.
انواع ایزوگام موجود در بازار هر کدام با توجه به نوع محصول به صورت تک لایه و یا دو لایه ساخته میشوند که در آن مواد تیشو و پلی استر وارد تشتک قیر میشود؛ سپس بعد از آن هم با مواد اولیه یا قیر دمیده آغشته میشود. در مرحله آخر نیز ضخامت ایزوگام تنظیم و بررسی میشود.
از جمله مزایا ایزوگام
- عایق مناسب برای رطوبت
- داشتن وزن سبک
- قیمت مناسب و همچنین اقتصادی بودن
- دارا بودن تمیزی بیشتر نسبت به قیرگونی و آسفالت
- قابلیت نصب روی بدنه دیوارها و شیروانیها
- داشتن مقاومت کششی بسیار بالا در برابر ترکها
- عمر بالا (میانگین 10 سال)
معایب ایزوگام
- نیاز به مهارت و تبحر در اجرای درزها و جلوگیری از نشتیها دارد
- غیر قابل اجرا بودن در برخی از فصلهای سال
- ایزوگام و قیرگونی کدام مطلوب است ؟
درکل میتوان گفت که نصب کردن ایزوگام با سهولت بیشتری امکانپذیر بوده است و فقط تنها با کمک یک مشعل ساده و خمیر پرایمر انجام میپذیرد؛ این در حالی است که مراحل نصب قیرگونی سختتر است و نیاز به مهارت بیشتری دارد. علاوه بر این هزینه بیشتری را به همراه خود خواهد داشت.
در ادامه این موضوع را میتوان را اضافه کرد که ایزوگامهای مرغوب بر اثر مرور زمان پوسیده نمیشوند، ولی در رابطه با قیرگونی ما شاهد آن هستیم که گذر زمان گاهی باعث نشست لایههای گونی و پوسیدگی در قیرگونی میشود. کیفیت ساخت ایزوگام شما اهمیت بالایی را باید داشته باشد و ایزوگامهای کم کیفیت با ساختار داخلی پایین بسیار در بازار موجود هستند، بنابراین این مقایسه ایزوگام و قیرگونی زمانی مورد قبول است که ایزوگام باکیفیت داشته باشید.
نتیجهگیری:
علاوه بر تمامی این موارد گفته شده درباره ایزوگام و قیرگونی باید گفت که ایزوگام سبکتر است و به کارگیری سادهتر و روندگی کمتری دارد، این در حالی بوده که این ویژگیها به مراتب کمتر در انواع قیرگونیها دیده میشود؛
همچنین رابطه با انواع قیرگونی هیچ نوع برندی آنها را پشتیبانی نکرده و ضمانتی را به شما ارائه نخواهد داد، پس نتیجه میگیریم که توصیه ما را جدی گرفته و استفاده از ایزوگام را اولویت قرار دهید. با این حال شما میتوانید بر اساس محیط و محل زندگی خود و ملاکهایی که در ذهنتان دارید، یکی از این دو گزینه ایزوگام و قیرگونی را برای فصلهای سرد سال در نظر بگیرید.