از جمله مصالحی که برای مقاومسازی ساختمان در برابر رطوبت و ضدآب ساختن آن استفاده میشوند ایزوگام و قیرگونی هستند. در ادامه مطلب به بررسی ویژگیها، فواید و معایب استفاده از آنها و مقایسه ایزوگام و قیرگونی میپردازیم.
ایزوگام و قیرگونی
نفوذ رطوبت به ساختمان موجب پوسیدگی در دیوار، سقف و کف آن میشود و در نتیجه علاوه بر اینکه به مرور زمان موجب تغییر ظاهر ساختمان میشود و از عمر ساختمان میکاهد. نفوذ رطوبت به ساختمان موجب میشود بو بدی در ساختمان ایجاد شود و کپکها و باکتریهای مختلف در گوشه و کنار ساختمان رشد کنند. کپک و باکتری در محیطهای مرطوب بهتر و سریعتر رشد میکنند.
تعریف قیرگونی
قیرگونی نوعی ورقه سنگین است که در ساخت و ساز از آن استفاده میشود. این ورقهها با آغشته کردن نوعی کاغذ، فایبرگلاس حصیری و گونی به قیر ساخته میشوند، با این ترکیب مادهای ضدآب تولید میشود که اصولاً از آن برای پوشش سقفها استفاده میشود.
قیرگونی دقیقا مثل ایزوگام است با این تفاوت که در قیرگونی از آسفالت استفاده نمیشود، در صورتی که در ساخت ایزوگام از آسفالت استفاده میشود؛ با وجود این تفاوت، از این دو محصول به یک هدف استفاده میشود و گاها از این دو به جای یکدیگر استفاده میکنند و تفاوتی برای آنها قائل نمیشوند.
ایزوگام و قیرگونی با بهترین قیمت
روش نصب قیرگونی
روشهای نصب ایزوگام و قیرگونی پشت بام متفاوت است و اصولاً از چند لایه برای نصب آن استفاده میشود و در هنگام روی هم قرار دادن لایهها، از آسفالت داغ یا آسفالت سرد و یا چسب مخصوص استفاده میشود. در ساختمانهای قدیمی از قیرگونی سبکتری برای پشت بام استفاده میشود و برای یکدستسازی از مواد ضدآب و ضد هوا استفاده میشود.
در ساختمانهای مدرن از قیرگونیهای هشت تا ده فوتی استفاده میشود. ضخامت ایزوگام و قیرگونی پشت بام حدودا دو تا سه سانتیمتر است و وجود الیاف در قیرگونی موجب استحکام و مقاومت آن بر روی سطح دیوار یا سقف میشود و موجب تثبیت قیرگونی در محل خود میشود.
در ترکیب قیرگونی نباید از آهک و مواد آهکی استفاده شود؛ زیرا آهک موجب فاسد شدن قیرگونی میشود و در نتیجه قیرگونی از محل نصب، جدا میشود.
ایزوگام چیست؟
ایزوگام و قیرگونی برای حفاظت از انواع ساختمان ساخته و تولید شدهاند. برای ساخت ایزوگام از قیر استفاده میشود. قیر مخلوطی از مواد و مایعات آلی است که حالتی بسیار چسبناک و ضدآب دارد. از ایزوگام برای پوشش دیوارها، سقفها و پشت بام استفاده میشود.
ایزوگامها در حالتهای مختلفی تولید میشوند و اصولاً به صورت رولهای بزرگ ساخته میشوند. سالهای زیادی است که از ایزوگام برای پوشش پشت بام و دیوارها و ضدآب کردن آنها استفاده میشود و از مواد اصلی است که در ساخت سقفها به کار میروند. اصولاً اکثر ما در خانههای خود ایزوگام پشت بام را دیدهایم و یا در ساختمانهای در حال ساخته شدن ایزوگام پشت بام را دیدهایم.
موارد استفاده از ایزوگام
از ایزوگام و قیرگونی پشت بام به عنوان جداکننده پوشش اصلی سقف از عرشه سقف استفاده میشود تا در هنگام بارش باران و جمع شدن آب، لایه محافظ دومی (لایه اول، پوشش اصلی سقف است!) از نفوذ آب و رطوبت به درون ساختمان جلوگیری کند؛ علاوه بر این نصب ایزوگام پشت بام موجب میشود تا در حین ساخت و ساز علاوه بر امکان استفاده از پشت بام و محافظت از سقفکشی، به عرشه ساختمان آسیب نرسد.
گاهی از ایزوگام برای یکدستسازی و هموار کردن پشت بام استفاده میشود. علاوه بر اینها در ساختمانهای قدیمی با عایق کردن پشت بام، امکان استفاده مجدد از آن را فراهم میکنند؛ البته این امکان وجود دارد که به خاطر ایزوگام کردن پشت بام دما ناحیه سقف افزایش یابد و موجب شود آسفالت و الیاف درون ایزوگام به مرور زمان دچار فرسودگی شوند. با نصب یک لایه زیرین به نام زیر پوشش، میتوانید سلامت سقف و ایزوگام خود را گارانتی کنید.
انواع عایق بندی ساختمان ها را بشناسید
مقایسه ایزوگام و قیرگونی در نحوه اجرا
از جمله معیارهای مقایسه ایزوگام و قیرگونی تفاوت روش نصب آنها است. نصب ایزوگام به مراتب سادهتر از نصب قیرگونی است و با در اختیار داشتن ایزوگام، مواد چسبی و زیر ساز مخصوص و مشعل مخصوص نصب برای ایزوگام میتوانید به سادگی ایزوگام را نصب کنید.
در هنگام نصب ایزوگام به اندازه نصب قیرگونی محیط اطراف کثیف نمیشود؛ همین امر در مقایسه نکته مثبتی است که میتواند موجب افزایش مصرف ایزوگام شود.
مقایسه ایزوگام و قیرگونی در میزان مقاومت در برابر رطوبت
از جمله مهمترین معیارهای مقایسه ایزوگام و قیرگونی توجه به مقاومت آنها در برابر رطوبت است. علت اصلی عایقکاری و استفاده از قیرگونی در ساختمانها، جلوگیری از نفوذ رطوبت به درون ساختمان و لایههای ساختمانی و مصالح است. مقاومت ایزوگام در برابر رطوبت نسبت به قیرگونی بیشتر است.