ساخت ویلا

اینکه خرید ویلای آماده را انتخاب کنید یا صفر تا صد ساخت ویلا را خودتان انجام دهید، به عوامل مختلفی بستگی دارد. بودجه‌تان چقدر است؟ چه نوع طراحی را دوست دارید؟ به چه امکاناتی احتیاج دارید؟ برای استفاده شخصی می‌خواهید یا برای سرمایه گذاری؟ هر کدام از این موارد می‌تواند در تصمیم‌گیری شما برای خرید یا ساخت ویلا نقش داشته باشد. در ادامه مواردی را ذکر می‌کنیم تا با داننستن آنها بتوانید بهتر تصمیم بگیرید.

ساخت ویلا یا خرید ویلا؟

  1. اگر زمان برای شما اهمیت دارد و می‌خواهید بدون اتلاف وقت یک ویلا داشته باشید، گزینه خرید ویلا برای شما مناسب‌تر خواهد بود؛ بنابراین می‌توانید با توجه به بودجه خود در میان ویلاهای مختلف جستجو کرده و بهترین گزینه را انتخاب و خریداری نمایید.
  2. در صورتی که محدودیت زمانی ندارید و همچنین می‌توانید هزینه آن را فراهم کنید، ساخت ویلا برای شما مناسب خواهد بود. در این روش می‌توانید از طراحی و سبک خاصی که دوست دارید استفاده کنید.
  3. اگر بودجه شما محدود است، شاید خرید ویلا برای شما مناسب باشد. چرا که هزینه‌های ساخت و ساز هر روز بالا می‌رود و امکان دارد نتوانید از پس هزینه‌های آن برآیید، در نتیجه ویلای شما نیمه کاره باقی بماند. اما وقتی با همان بودجه ویلایی را خریداری می‌کنید، اولا امکان استفاده از آن وجود دارد و در ثانی با افزایش قیمت‌ها، قیمت ویلای شما نیز بالا می‌رود.
  4. یک سری از افراد هستند که هم هزینه و هم وقت ساخت ویلا را دارند ولی به دلایل مختلفی، امکان انجام کارهای اداری برای آن‌ها امکانپذیر نیست! برای اینگونه افراد هم خرید ویلا بهترین گزینه به شمار می‌رود.

به طور کلی با مواردی که گفته شد ساخت ویلا نیازمند امنیت مالی است و باید بتوانید در هر زمان هزینه‌های آن را تامین کنید؛ بنابراین اگر طرح خاصی را در نظر دارید و می‌خواهید ایده خود را پیاده‌سازی کنید، بهتر است به سراغ طراحی و ساخت ویلا بروید در غیر این صورت ویلاهای آماده با سبک‌های مختلف و رنج قیمت‌های متفاوت هستند که می‌توانند شما را به رویای داشتن ویلا برسانند.

آیا قصد ساخت ویلای‌تان را دارید؟

مراحل ساخت ویلا

ساخت ویلا مراحل مخصوص به خود را دارد و اگر فرایندها را به صورت اصولی و استاندارد پیش ببرید، در نهایت ویلایی با کیفیت خواهید داشت؛ ویلایی که می‌تواند آسایش و آرامش را در کنار زیبایی و رفاه برای ساکنان خود فراهم کند. اگر مراحل ساخت ویلا اصولی باشد، قیمت آن نیز به مراتب بالاتر خواهد بود.

در حالت کلی برای اجرایی کردن صفر تا صد ساخت ویلا باید مراحل زیر را قدم به قدم انجام دهید:

  1. انجام برنامه‌ریزی‌های لازم برای ساخت ویلا و مشخص کردن اینکه هدف شما از ساخت ویلا چیست؟ اعضای خانواده چند نفرند؟ چقدر سرمایه دارید؟ چه امکانات رفاهی نیاز دارید؟
  2. موقعیت‌یابی و پیدا کردن زمین مناسب
  3. پیدا کردن مشاور و معمار برای طراحی و ساخت ویلا
  4. انجام امور اداری قبل از شروع ساخت ویلا
  5. بررسی زمین توسط معمار برای مشخص کردن میزان گودبرداری، مکان در ورودی، شیب زمین و سایر موارد.
  6. شروع طراحی سه بعدی ویلا
  7. گرفتن مجوزهای لازم و پروانه ساخت
  8. برآورد هزینه ساخت ویلا
  9. تجهیز کردن کارگاه و خرید وسایل و تجهیزات لازم
  10. شروع مراحل اجرایی و پیاده کردن نقشه طراحی شده بر روی زمین

ساخت ویلا شاید در نگاه اول یک کار ساده به نظر برسد اما همانطور که مشاهده کردید مراحل اجرایی آن بسیار زیاد است و مدت زمان زیادی طول می‌کشد تا یک ویلا با توجه به شرایط اقلیمی یک منطقه به طور کامل ساخته شود.

عکس انواع ویلا

همانطور که می‌دانید ویلا انواع مختلفی دارد و تصمیم‌گیری برای ساخت و طراحی ویلا کار بسیار سختی است. یکی از بهترین راه‌ها برای آشنایی با طراحی‌های مختلف، مشاهده عکس انواع ویلاها است. این عکس‌ها را می‌توانید در اینترنت یا گالری شرکت‌های معماری مشاهده کرده و با توجه به سلیقه خود یکی از طرح‌ها را برای ویلای مورد نظرتان انتخاب نمایید.

مجوزهای ساخت ویلا

یکی از اصلی‌ترین مراحلی که در ساخت ویلا باید انجام دهید، اخذ مجوزهای مربوطه است. دقت داشته باشید که اگر یک زمین مجوز ساخت نداشته باشد، امکان دریافت امتیازات آب، برق و گاز برای آن امکانپذیر نخواهد بود. به همین خاطر اگر قصد ساخت ویلا در باغ یا ساخت ویلا در شمال را دارید، بهتر است مجوزهای لازم را از مراجع مربوطه دریافت کنید.

برای دریافت این مجوزها باید مراحل زیر را طی کنید:

  • به همراه مدارک مربوطه از جمله اصل و کپی سند مالکیت زمین، اصل و کپی شناسنامه مالک و فیش پرداخت عوارض نوسازی به شهرداری منطقه مراجعه کرده و درخواست خود را ارائه دهید.
  • شهرداری یک نماینده به زمین اعزام می‌کند تا آن را بررسی کند. در صورتی که زمین خلافی نداشته باشد، مجوز ساخت صادر خواهد شد. در این بازدید، نوع خاک، تراکم، محل احداث و… بررسی می‌شود.
  • سپس مالک باید نقشه ساخت ویلا را تهیه کرده و آن را به شهرداری ببرید. اگر نقشه موردی نداشته باشد، شهرداری آن را تایید خواهد کرد و می‌توانید فیش عوارض را پرداخت کنید.
  • بعد از پرداخت فیش عوارض، معاون شهرسازی، رئیس صدور پروانه و شهرداری منطقه مجوز ساخت را صدور می‌کنند.
  • هزینه دریافت پروانه ساختمان طبق تراکم ساختمان، مساحت و قیمت منطقه‌ای محاسبه خواهد شد.

هزینه ساخت ویلا

قطعا می‌دانید که هزینه ساخت ویلا به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. اینکه مساحت زمین شما چقدر است؟ چه امکاناتی می‌خواهید در آن داشته باشید؟ چند اتاق داشته باشد؟ از چه مصالحی استفاده می‌کنید؟  چه سبکی را برای طراحی ویلا انتخاب می‌کنید؟

و سوالاتی مشابه به این موارد، همه در تعیین هزینه ساخت ویلا دخیل هستند؛ بنابراین برای مشخص شدن تقریبی هزینه‌ها باید هر آن چیزی که نیاز دارید را ابتدا مشخص کرده و سپس با مشورت گرفتن از یک مجموعه متخصص مانند رابین هوم، هزینه‌ها را محاسبه کنید.

در صورتی که ساخت ویلا را به یک شرکت معماری و پیمانکاری بسپارید، علاوه بر هزینه‌هایی که برای ساخت ویلا باید بپردازید، حدود 10 الی 25 درصد از هزینه پروژه را نیز باید به عنوان دستمزد به این شرکت‌ها بپردازید که البته در مقابل کاری که انجام می‌دهند، مبلغ مناسبی است. همچنین در صورتی که قصد دارید به صورت جداگانه دکوراسیون داخلی یا محوطه سازی ویلا را انجام دهید، باید یک هزینه جداگانه نیز برای این موارد در نظر بگیرید.

برای برآورد هزینه ساخت ویلا، مشاوره‌تان هستیم

انواع سبک در ساخت ویلا

همانطور که از اسم آن پیداست، این نوع از طراحی ویلا، تلفیقی از چند سبک است. این سبک‌ها می‌توانند در تضاد با یکدیگر بوده یا کاملا هماهنگ با هم باشند. تنها نکته‌ای که وجود دارد این است که با استفاده از خلاقیت و مهارت‌ها، کاری کنیم تا طراحی ویلا به بهترین شکل ممکن انجام شود.

ویلا کلاسیک

این سبک از ساخت ویلا تجملاتی بوده و در طراحی آن از متریال‌های سنتی و کلاسیک استفاده می‌شود. اگر به ویلاهای تاریخی در ایران توجه داشته باشید، شاهد استفاده از این سبک طراحی خواهید بود و چیز جدیدی نیست. در ویلاهای کلاسیک از انواع ستون‌های بلند، سرستون‌ها، مجسمه‌ها و… استفاده می‌شود و سعی بر این است تا تقارن به طور کامل رعایت شود.

ویلا مدرن

در ساخت ویلا مدرن استفاده از اشکال غیر منتظم و ساده نقش بسیار مهمی دارند. رنگ به کار رفته در این ویلاها نیز اکثرا سفید و رنگ‌های روشن یا رنگ‌های تیره‌ای نظیر سیاه و طوسی است. در ویلا مدرن از انواع پنجره‌های بزرگ و انواع متریال‌های شیشه برای تزئین خانه استفاده می‌شود. به طور کلی در طراحی مدرن سادگی حرف اول را می‌زند.

ویلا نئوکلاسیک

در این سبک از طراحی، دو سبک مدرن و کلاسیک با هم ادغام شده‌اند. یعنی همزمان که از سبک طراحی کلاسیک استفاده می‌کنیم باید به فکر استفاده از طرح‌های مدرن نیز باشیم. به همین خاطر در طراحی نئوکلاسیک از تجملات و زرق و برق‌ها می‌کاهیم و به جای آن از طرح‌های ساده‌تری استفاده می‌کنیم.

ویلا مینیمال

طراحی مینیمال جزو سبک‌های مدرن بوده با این تفاوت که ساده‌تر و کم هزینه‌تر است. هدف اصلی در طراحی مینیمال دستیابی به بهترین طرح از طریق سادگی است. این سادگی می‌تواند در فرم باشد یا در فضا و جزئیات. دقت داشته باشید ساخت ویلا به این سبک ارزان بوده و در مدت زمان کوتاهی قابل اجرا است.

ویلا تلفیقی

همانطور که از اسم آن پیداست، این نوع از طراحی ویلا، تلفیقی از چند سبک است. این سبک‌ها می‌توانند در تضاد با یکدیگر بوده یا کاملا هماهنگ با هم باشند. تنها نکته‌ای که وجود دارد این است که با استفاده از خلاقیت و مهارت‌ها، کاری کنیم تا طراحی ویلا به بهترین شکل ممکن انجام شود.

ساخت ویلا در شمال

یکی از مناطقی که در سال‌های اخیر ویلاسازی در آن گسترش زیادی پیدا کرده، شمال کشور است. چرا که مناطق شمال کشور آب و هوا و طبیعت بسیار زیبایی دارند و داشتن ویلا در آن می‌تواند بسیار لذت بخش باشد. دقت داشته باشید برای ساخت ویلا در شمال باید از مصالحی استفاده کنید که در برابر فرسایش مقاوم باشند. چرا که در این مناطق میزان بارندگی و رطوبت هوا زیاد بوده و خیلی زود باعث فرسایش و خرابی ساختمان‌ها می‌شود.

همچنین ویلاهایی که در نزدیکی دریا ساخته می‌شوند لازم است یکسری از استانداردها را رعایت کنند که برای آگاهی از این استانداردها باید به شهرداری آن شهر مراجعه نمایید. علاوه بر موارد بالا، نکات دیگری نیز وجود دارد که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  1. در طراحی سقف ویلا، از سقف‌های شیب‌دار استفاده می‌شود که معمولا جنس آن‌ها سفالی است. علت استفاده از این نوع سقف هم به خاطر وجود بارندگی‌های زیاد است.
  2. بهتر است ویلا مقداری از زمین ارتفاع داشته باشد تا رطوبت به داخل ساختمان نفوذ نکند.
  3. اگر از فونداسیون فلزی برای ساخت ویلا در شمال استفاده می‌کنید، باید از ضد زنگ استفاده کنید تا رطوبت باعث فرسایش آن‌ها نشود.
  4. مورد بعدی که بهتر است رعایت کنید، استفاده از متریال با ضریب انتقال حرارتی حداقلی است.

ساخت ویلا در شمال متری چند؟

در حال حاضر برای ساخت ویلا باید برای هر متر مربع حدود 8 الی 14 میلیون در نظر بگیرید که با توجه به سبک طراحی و دیگر موارد مشخص می‌شود. اما این عدد نیز ممکن است به دلیل نوسانات قیمت خیلی زود افزایش پیدا کند. همچنین رقم اعلام شده متوسط هزینه‌ها بوده و اگر بخواهید ویلای شما امکانات بیشتری داشته باشد، این رقم افزایش پیدا می‌کند.

در نهایت باید بگوییم ساخت ویلا در شمال از پروژه‌های بسیار مناسب برای سرمایه‌گذاران است، به شرط آنکه در این ساخت و سازها در چارچوب قانونی انجام شود و با تخریب منابع طبیعی انجام نگیرد چون اگر ساخت و ساز شما غیر غانونی و خارج از بافت مسکونی باشد هم جریمه نقدی شامل حالتان می‌شود و هم ملزم به تخریب هستید.

ساخت ویلا

نکات مهم در ساخت ویلا

اگر تصمیم به ساخت ویلا در شمال ایران یا هر منطقه دیگری گرفته‌اید، بهتر است نکات مهمی که در ادامه گفته می‌شود را در نظر داشته باشید:

  • بهتر است بدانید ساخت ویلا چه فرایندهایی دارد و آیا می‌توانید این کارها را انجام دهید یا خیر؟ به عنوان مثال ساخت ویلا بسیار زمانگیر است و باید زمان کافی برای انجام یکسری از کارها را داشته باشید. برای آگاهی از این مراحل می‌توانید از شرکت بازسازی و دکوراسیون رابین هوم با تخصص و تجربه کافی مشورت بگیرید.
  • برای اجرایی کردن پروژه حتما از شرکت‌های پیمانکاری ساختمان کمک بگیرید.
  • زمینی که برای ساخت ویلا انتخاب می‌کنید را به طور کامل بررسی کرده و مطمئن شوید که اولا امتیازات لازم را داشته و ثانیا سند آن هیچ مشکلی نداشته باشد.
  • از افراد حرفه‌ای برای اجرایی کردن پروژه استفاده کنید و سعی نمایید با آن‌ها رفتاری درست و اوصولی داشته باشید. چرا که اینکار به پیشبرد پروژه کمک زیادی خواهد کرد.
  • ممکن است در مدت زمان پروژه مساله‌های مختلفی رخ دهد که در این زمان‌ها باید با مدیریت صحیح آن‌ها را حل کنید. به عنوان مثال ممکن یک کارگر دچار حادثه شدهن یا بخشی از کار، اشتباه پیش رفته باشد.
  • یکی دیگر از نکاتی که باید در ساخت ویلا رعایت کنید، استفاده از مصالح ساختمانی با کیفیت و اجرای اصولی مراحل مختلف کار مثل بتن‌ریزی و یا اسکلت‌بندی است. چرا که اینکار استحکام و طول عمر ویلا را بالا برده و آن را در برابر عوامل طبیعی مثل زلزله مقاوم می‌کند.

ساخت ویلا ارزان

یکی از سوالاتی که بسیاری از افراد با آن مواجه هستند، این است که چطور می‌توانیم یک ویلای ارزان بسازیم؟ چرا که بیشتر افراد هزینه ساخت ویلا دوبلکس و لاکچری را ندارند و می‌خواهند با همان بودجه محدودی که دارند، ویلا بسازند. یکی از راه‌ها برای ساخت ویلا ارزان استفاده از ویلای پیش ساخته است که هزینه‌های آن به مراتب پایین‌تر است. در میان این نوع ویلا، ویلای چوبی پیش ساخته علاوه بر قیمت مناسب، زیبایی خاصی نیز دارد.

در حالت کلی برای کم کردن هزینه ساخت ویلا می‌توانید نکات زیر را رعایت کنید:

  • خرید زمین با ابعاد جمع و جور: اولین قدم برای ساخت ویلا ارزان، کم کردن هزینه خرید زمین است. دقت داشته باشید بیشتر فضای زمین‌های بزرگ برای فضاسازی و محوطه سازی استفاده می‌شود.
  • ابعاد ساختمان: قدم بعدی که باید انجام دهید، کاهش هزینه‌های اضافی است. بهتر است هزینه خود را برای ساخت ساختمان ویلا صرف کنید تا تجملات. تجملات را بعدا می‌توانید اضافه کنید اما اگر در ابتدای کار پول خود را بابت چیزهایی خرج کنید که فعلا مهم نیست، ممکن است نتوانید حتی ساختمان ویلا را تا سالیان سال تکمیل کنید.
  • تا جایی که امکان دارد سعی کنید محوطه سازی را ساده‌تر در نظر بگیرید. چرا که هزینه محوطه‌سازی بسیار بیشتر است و بعد از ساخت ویلا می‌توانید تغییرات اضافی را در آن انجام دهید.
  • انتخاب متریال مناسب و اقتصادی: به عنوان مثال لازم نیست برای حمام و یا سرویس از سنگ‌های گران‌قیمت مثل گرانیت و یا مرمر استفاده کنید. به جای آن می‌توانید متریال ارزان مثل کاشی و سرامیک را به کار ببرید.