هوشمند سازی ساختمان

هوشمند سازی ساختمان یکی از بهترین روش‌های استفاده از تکنولوژی‌های مدرن و افزایش بهره‌وری ساختمان است. این روش مزایای زیادی دارد و با اینکار می‌توانید به صورت لحظه‌ای و از فاصله‌های دور و نزدیک، بخش‌های مختلف خانه را کنترل نمایید.

در حالت کلی هدف اصلی استفاده از تجهیزات هوشمند سازی ساختمان و BMS، ایجاد آرامش و امنیت برای ساکنان ساختمان‌های اداری، مسکونی و تجاری است. در ادامه این نوشته قصد داریم به موضوع هوشمندسازی ساختمان پرداخته و تجهیزات مورد نیاز آن را بررسی کنیم.

هوشمند سازی

هوشمند سازی به معنای استفاده از ابزارها، پارامترها و اطلاعات برای مدیریت کردن صحیح کارها، ارتقا سبک زندگی، افزایش امنیت، کاهش مصرف انرژی، انجام سریع کارها به صورت دقیق و حرفه‌ای و استفاده از حوزه فناوری برای بالا بردن شاخص‌های زندگی است. در واقع یک سیستم هوشمند قادر است وقایع دنیای اطراف خود را درک کرده و واکنش مناسبی نسبت به آن نشان دهد.

امروزه هوشمند سازی در انواع مختلفی انجام می‌شود که هوشمندسازی ساختمان یکی از انواع مهم آن به شمار می‌رود. از جمله مزایای هوشمند سازی می‌توان به امکان مدیریت از راه دور و کنترل پیوسته تجهیزات، افزایش بازدهی، کاهش هزینه‌های تعمیر، افزایش بهره وری و صرفه جویی در هزینه‌ها اشاره کرد.

ساختمان هوشمند

همه ما روزانه از سیستم‌های هوشمند مختلفی مثل درهای اتوماتیک، ریموت کنترل‌ها و سایر موارد استفاده می‌کنیم. اما ساختمان هوشمند چیزی فراتر از این مواردی است که نام بردیم. منظور از ساختمان هوشمند این است که تمامی تجهیزات و لوازم برقی آن به یک سیستم مرکزی یکپارچه متصل شده و کنترل شود. به همین خاطر شما می‌توانید تمامی تجهیزات ساختمان هوشمند را از هر فاصله مکانی مدیریت و کنترل نمایید.

مزایای هوشمند سازی ساختمان

خانه هوشمند دارای مزایای بسیار زیادی است که در این بخش به 10 مورد از آن اشاره می‌کنیم:

  1. امکان کنترل روشنایی، مدیریت تهویه با توجه به تعداد افراد موجود در خانه و کنترل سیستم سرمایشی و گرمایشی
  2. تنظیم دما و روشنایی محیط
  3. امکان شناسایی وسایل و تجهیزات پر مصرف
  4. امکان مدیریت تجهیزات با توجه به نیاز
  5. بالا بردن امنیت ساختمان و کنترل ورود و خروج
  6. افزایش امنیت ساختمان با استفاده از سیستم اعلام حریق و دوربین‌های مدار بسته
  7. امکان قطع خودکار برق، آب و گاز در موارد اضطراری مثل زلزله
  8. امکان کنترل تمام تجهیزات با استفاده موبایل و از راه دور
  9. قابلیت کنترل تمام تجهیزات با سناریو‌های مختلف
  10. امکان فعال و غیرفعالسازی تجهیزات مطابق با برنامه زمان‌بندی شده

معایب هوشمند سازی ساختمان

هوشمند سازی ساختمان در کنار مزایای زیادی که دارد، دارای یک سری معایب نیز است که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. وجود نگرانی درباره حریم خصوصی: بسیاری از افراد این نگرانی را دارند که ممکن است خانه آن‌ها توسط یک هکر هک شده و اطلاعات آن‌ها به خطر بیفتد.
  2. برای افرادی که با تکنولوژی میانه خوبی ندارند، نصب و استفاده از تجهیزات می‌تواند کار سختی باشد.
  3. هزینه‌های زیادی برای هوشمند سازی ساختمان باید پرداخت کنید.
  4. مدیریت سیستم هوشمند خانه از طریق اینترنت امکانپذیر است و اگر به هر دلیلی اینترنت قطع شود وسایل هوشمند کار نخواهند کرد.

BMS چیست؟

BMS مخفف عبارت Building Management System بوده و به سیستم یکپارچه ساختمان گفته می‌شود. وظیفه bms کنترل و مانیتورینگ تمام تجهیزات ساختمان هوشمند است، خانه هوشمند نیز بخشی از این سیستم به حساب می‌آید.

به عنوان مثال اگر در خانه فقط سیستم سرمایشی و گرمایشی را به صورت اتوماتیک کنید و سیستم کنترل مرکزی فقط این دو بخش را کنترل کند، در این صورت می‌گوییم خانه هوشمند شده است ولی نمی‌توان گفت سیستم BMS به طور کامل راه‌اندازی شده است. هزینه BMS به مراتب بیشتر از هزینه اجرایی خانه هوشمند است.

برای برآورد هزینه هوشمند سازی، مشاوره‌تان هستیم

تجهیزات هوشمند سازی ساختمان

تجهیزات مورد نیاز برای هوشمند سازی ساختمان تنوع بسیار زیادی دارند و در هر ساختمان با توجه به نیازهای آن، می‌توان همه یا بخشی از تجهیزات را خریداری کرد. در ادامه با برخی از مهمترین تجهیزات مورد نیاز برای خانه هوشمند آشنا خواهیم شد.

سیستم کنترل روشنایی هوشمند

یکی از بخش‌های اصلی در ساختمان هوشمند، سیستم روشنایی آن است. استفاده از این سیستم یکپارچه باعث می‌شود روشنایی را به بهترین شکل ممکن تنظیم کنید. چراغ‌های خانه خود را می‌توانید با استفاده گوشی و یا تبلت مدیریت کرده و یا حتی آن‌ها را به گونه‌ای تنظیم کنید تا در ساعت خاصی از شبانه روز روشن و یا خاموش شوند.

همچنین برای کنترل این سیستم می‌توانید از کلید لمسی نیز استفاده کنید که جایگزین کلیدهای معمولی شده‌اند. در زمان خواب نیز می‌توانید از قابلیت تغییر رنگ و یا گرمای نور استفاده کرده و خواب راحتی را تجربه نمایید.

استفاده از دستیار صوتی برای کنترل تجهیزات

در هوشمند سازی ساختمان اگر قصد دارید تجهیزات خانه را با استفاده از فرمان صوتی کنترل کنید باید به سراغ استفاده از دستیار صوتی هوشمند بروید. این دستیار، بسیاری از کارهای شما را انجام می‌دهد و حتی می‌تواند برنامه ریزی‌هایتان را نیز به شما یادآوری نماید.

برای شنیده شدن صدای این دستیار لازم است از بلندگو‌ها استفاده کنید، که سیستم بلندگوی بی‌سیم از جمله محبوب‌ترین تجهیزات برای اینکار به شمار می‌رود. همچنین استفاده از دستیار صوتی در هوشمند سازی ساختمان برای افراد کم توان بسیار مناسب است و به راحتی می‌توانند کارهایی از قبیل کنترل ترموستات، کنترل چراغ‌ها یا سیستم امنیتی را انجام دهند.

استفاده از قفل‌های هوشمند برای افزایش امنیت

یکی دیگر از تجهیزاتی که در هوشمند سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد، قفل‌های امنیتی است. این قابلیت به شما کمک می‌کند تا موقع خروج از خانه نگران این نباشید که آیا درب خانه را قفل کرده‌اید یا نه؟ این قفل‌ها در واقع تکمیل کننده قفل‌های قدیمی بوده و امکان باز کردن بدون کلید درب منزل در آن وجود دارد، حتی از راه دور هم می‌توان اینکار را انجام داد.

قفل‌های هوشمند بر روی کلید قرار گرفته و سپس با برنامه مورد نظر کالیبره می‌شوند تا موتور به صورت دقیق تنظیم شود. با اینکار موتور می‌تواند فشار لازم برای چرخاندن کلید را متوجه شود. لازم به ذکر است بعد از نصب، امکان برداشتن این قفل کار راحتی نخواهد بود.

استفاده از پردازنده مرکزی برای مدیریت تمام تجهیزات هوشمند سازی

برای اینکه بتوانید از تمام تجهیزات کوچک و بزرگ هوشمند سازی استفاده کنید، لازم است به یک سیستم یکپارچه متصل شوید. دستگاه‌ کنترل مرکزی یا همان هاب‌ اتوماسیون تمامی وسایل هوشمند سازی ساختمان را به هم وصل می‌کنند. اینکه از کدام برند هاب استفاده ‌کنید به تجهیزات شما بستگی دارد. به این صورت که سیستم کنترل مرکزی باید با دیگر تجهیزات سازگار باشد تا بتواند همه آن‌ها را کنترل کند.

پنل دیواری یا لمسی هوشمند

پنل لمسی یکی دیگر از تجهیزات مورد استفاده در خانه هوشمند است و وظیفه آن کنترل و مدیریت بسیاری از وسایل مانند سیستم گرمایشی، سرمایشی و روشنایی است.

نرم افزارها و اپلیکیشن‌های موبایلی

برای مدیریت تمام بخش‌های ساختمان هوشمند نظیر کنترل شیر آب و گاز، وصل یا قطع کردن جریان برق، کنترل پنل لمسی، کنترل سیستم صوتی، کنترل دوربین، اطلاع از وضعیت خانه و مدیریت دیگر تجهیزات، بهترین راه استفاده از نرم افزاها و اپلیکیشن‌های تلفن همراه است.

سنسورهای هوشمند سازی ساختمان

در سیستم هوشمند سازی منزل برای دریافت اطلاعات از سنسورها استفاده می‌شود، در واقع سنسورها اطلاعات محیط از قبیل فشار، ارتفاع، دما، وزن و… را اندازه گیری کرده و خروجی آن‌ها به کنترلرها ارسال می‌کنند. به همین خاطر سنسورها از جمله مهمترین تجهیزات در هوشمند سازی به شمار می‌روند. در ادامه با برخی از مهمترین سنسورها آشنا خواهیم شد.

  1. سنسور دما: وظیفه این سنسور اندازه‌گیری دقیق دمای محیط و دمای مخزن است. سنسور دما مستغرق، سنسور دما کمربندی، سنسور دمای اتاق یا محیط و سنسور دمای کانالی از جمله سنسورهای دمایی پرکاربرد به شمار می‌روند.
  2. سنسور فشار: از این سنسور برای بررسی و اندازه‌گیری فشار مخزن استفاده می‌کنند و ارتفاع آب مخزن را به دست می‌آورند. از پرکاربردترین سنسور‌های فشار در هوشمند سازی ساختمان می‌توان به سنسور فشار کانالی و سنسور فشار DPS اشاره کرد. از سنسور فشار کانالی برای اندازه‌گیری کانال‌های سرمایشی و گرمایشی و از سنسور فشار DPS برای ارزیابی سیستم تهویه استفاده می‌کنند.
  3. سنسور رطوبت: وظیفه این سنسور اندازه‌گیری میزان رطوبت در هوای اتاق است و به کمک اطلاعات این سنسور، سیستم کنترل مرکزی تصمیم می‌گیرد تا چه میزان از تهویه مرکزی استفاده کند. سنسور رطوبت در کانال هوا و در محیط اتاق نصب می‌شود.
  4. سنسورهای حرکتی: یکی دیگر از سنسورهای مورد استفاده برای هوشمند سازی ساختمان، سنسور حرکتی است. این سنسور برای تشخیص حرکت افراد به کار برده می‌شود و بیشتر در پارکینگ و یا راه‌پله‌ها نصب می‌شود. هنگامی که فردی از مقابل این سنسور حرکت می‌کند، سنسور حرکت را تشخیص داده و لامپ‌ها را روشن می‌کند.
  5. سنسور التراسونیک: وظیفه این سنسور تشخیص ارتفاع آب مخازن است و با ارسال موج و محاسبه زمان برگشت آن می‌تواند ارتفاع آب را تشخیص دهد.

موتور دمپر برای کنترل دریچه‌های هوا

از دیگر تجهیزات هوشمند سازی ساختمان می‌توان به موتور دمپر اشاره کرد. این موتور مانند یک شیر کنترلی عمل کرده و می‌تواند دریچه‌های هوا را به صورت اتوماتیک باز و بسته کند. البته بهتر است بدانید امکان کنترل موتور دمپر به صورت دستی نیز امکانپذیر است.

استفاده از شیرهای کنترلی برای هوشمند سازی خانه

این شیرها عملکردی مشابه شیرهای معمولی دارند با این تفاوت که می‌توان شیرهای کنترلی را به صورت اتوماتیک باز و بسته کرد. این شیرها از نظر کارکرد به صورت اتوماتیکی، هیدرولیکی، دستی و نیوماتیکی است که در هوشمند سازی ساختمان معمولا از شیرهای الکتریکی و نیوماتیکی استفاده می‌شود.

تجهیزات مانیتورینگ در هوشمند سازی منزل

برای مشاهده عملکرد هر یک از تجهیزات هوشمند سازی ساختمان نیاز به مانیتورینگ آن‌ها داریم تا وضعیت آن‌ها را هر لحظه نمایش دهد. برای اینکار در یک اتاق نمایشگرهای مختلفی قرار داده می‌شود تا بتوانیم به تجهیزات به کار رفته دسترسی داشته باشیم و در صورت نیاز آن‌ها را برنامه‌ریزی کنیم. این مانیتورها دارای رابط گرافیکی HMI هستند که کار کنترل را بسیار ساده و راحت کرده است.

سیستم‌های کنترل دسترسی

هنگامی که بحث امینت یک ساختمان به میان می‌آید، سیستم کنترل دسترسی می‌تواند نقش بسیار مهمی در این زمینه داشته باشد، این سیستم علاوه بر کنترل ورود و خروج می‌تواند اطلاعات شما را در برابر نفوذ امن نگه دارد. سیستم کنترل دسترسی برای هوشمند سازی ساختمان دارای انواع مختلفی است که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کنترل دسترسی اجباری
  • کنترل دسترسی اختیاری
  • کنترل دسترسی مبتنی بر قانون
  • کنترل دسترسی مبتنی بر هویت
  • کنترل دسترسی مبتنی بر سازمان

دوربین مداربسته

دوربین‌های مدار بسته در دنیای امروزی نقش بسیار مهمی دارند و با استفاده از آن‌ها می‌توانید اتفاقات محیط اطراف را متوجه شوید و نتیجه اینکار هم افزایش امنیت و آسایش است. بهتر است بدانید دوربین‌های مدار بسته دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام برای محیط و شرایط خاصی مناسب هستند، به همین خاطر شناخت دوربین در هوشمند سازی ساختمان نقش بسیار مهمی دارد.

انواع دوربین مداربسته

از انواع مختلف دوربین مدار بسته می‌توان مدل‌های زیر را نام برد.

  1. دوربین مدار بسته دید در شب
  2. دوربین مدار بسته دام
  3. دوربین مدار بسته بولت
  4. دوربین مدار بسته شب و روز
  5. دوربین مدار بسته شبکه‌ای
  6. دوربین مدار بسته HD
  7. دوربین مدار بسته گردان
  8. دوربین مدار بسته مادون قرمز
  9. دوربین مدار بسته C-mount

سیستم اعلام حریق

سیستم اعلام حریق از اجزای به هم پیوسته تشکیل شده است که در زمان پخش گاز مونوکسید کربن، پخش دود یا موارد مشابه فعال شده و هشدار لازم را از طریق صدا به افراد اعلام می‌کند. این سیستم می‌تواند هم به صورت خودکار و هم به صورت دستی و از راه دور فعال شود.

سیستم‌های اعلام حریق با صدای بوق، آژیر و یا حتی چراغ فلاشر به دیگران هشدار می‌دهند. میزان صدای آن‌ها نیز قابل تنظیم بوده و می‌توان با توجه به متراژ محیط آن را کم یا زیاد کرد. نصب این سیستم نیاز به تخصص و مهارت‌های زیادی دارد، به همین خاطر اگر در هوشمند سازی ساختمان و نصب سیستم اعلام حریق و هر سیستم مرتبط با هوشمند سازی نیاز به کمک داشتید، می‌توانید درخواست خود را در رابین‌هوم ثبت نمایید.

سیستم کنترل دما هوشمند

از دیگر تجهیزات مورد نیاز برای هوشمند سازی ساختمان، ترموستات است. البته ترموستات مورد استفاده در این خانه‌ها از نوع هوشمند بوده و می‌تواند دمای خانه را به صورت اتوماتیک تنظیم کند. همچنین امکان کنترل دمای خانه از راه دور نیز امکانپذیر است. بهتر است بدانید برای نصب ترموستات نیازی به تغییر سیم کشی خانه ندارید و این کار به آسانی قابل انجام است.

دیگر تجهیزات مورد نیاز برای هوشمند سازی ساختمان

مواردی که در بالا معرفی کردیم بخشی از تجهیزات مورد نیاز هوشمند سازی خانه بود و در ادامه، از دیگر تجهیزات مورد نیاز در هوشمند سازی ساختمان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اکچویتور: برای کنترل میزان فشار داخل مخازن
  • شیر سه راهی: از این شیر برای متصل کردن دو راه به یکدیگر استفاده می‌شود و معمولا در سیستم تهویه کاربرد دارد.
  • لیمیت سوییچ و میکروسوییچ: این قطعه عملکردی شبیه کلید دارد و برای کنترل تجهیزات ساختمان کاربرد دارد.
  • آیفون هوشمند برای تهیه گزارش از محیط افراد
  • ساعت هوشمند
  • رو انداز هوشمند
  • تخته هوشمند

لازم به ذکر است هوشمند سازی ساختمان فقط محدود به درب و سایر قسمت‌ها نمی‌شود، بلکه می‌توان آن را در وسایلی همچون: فر، دستگاه قهوه ساز، یخچال فریزر، مخلوط کن و… نیز استفاده کرد.

آیا قصد هوشمند سازی ساختمان‌تان را دارید؟

هزینه هوشمند سازی ساختمان

عوامل مختلفی در هزینه طراحی ساختمان هوشمند نقش دارند که این موارد عبارتند از:

  • نوع ساختمان از لحاظ قدیمی یا تازه ساخت بودن: در بعضی از ساختمان‌های قدیمی به خاطر کهنه بودن سیم کشی، امکان هوشمند سازی با پروتکل KNX وجود ندارد و باید برخی از تجهیزات ساختمان از جمله سیم کشی تعویض شود. به همین خاطر می‌تواند یک هزینه اضافی در هوشمند سازی ساختمان به حساب بیاید.
  • سطح هوشمند سازی: اینکه می‌خواهید چه امکانات و تجهیزاتی را در هوشمند سازی خانه استفاده نمایید، یکی از عوامل مهم در تعیین هزینه هوشمند سازی ساختمان است.
  • متراژ خانه: معیار بعدی در تعیین هزینه هوشمند سازی متراژ خانه است. چرا که بعد از مشخص شدن متراژ می‌توان تعداد تجهیزات مورد نیاز مثل سنسور، دوربین، دیمر و یا تایمر را مشخص کرد.
  • قیمت و برند تجهیزات: قیمت تجهیزات به خاطر عدم ثبات اقتصادی همواره در حال تغییر بوده و هزینه مورد نیاز برای خرید آن‌ها باید به بروز محاسبه شود.

دقت داشته باشید هوشمند سازی ساختمان علاوه بر هزینه و تجهیزات مورد نیاز به نحوه اجرای درست و اصولی نیز بستگی دارد. به همین خاطر بهتر است همواره از افراد مجرب و متخصص استفاده نمایید. در صورتی که در رابطه با هوشمند سازی، نحوه اجرای آن و هزینه مورد نیاز برای هوشمند سازی سوالی داشتید، می‌توانید از مشاوره هوشمند سازی ساختمان رابین هوم استفاده نمایید.

هوشمند سازی دفتر کار

علاوه بر هوشمند سازی ساختمان، شما می‌توانید دفتر کار را نیز هوشمند کنید. با هوشمند سازی دفتر کار و استفاده از تکنولوژی‌های مدرن می‌توانید بهره‌وری کارمندان را بالا برده و بسیاری از کارها را در سریع‌ترین زمان ممکن به پایان برسانید. از جمله تکنولوژی‌های دفتر کار می‌توان به ابزارهای تحلیلگر، نرم افزار ویدیو کنفرانس، نرم افزار اتاق جلسات و رزرو میز اشاره کرد.

هوشمند سازی اداری مزایای زیادی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. مدیریت آسان و بدون اتلاف کارها
  2. مدیریت هزینه‌ها
  3. آنالیز دقیق کارها
  4. افزایش ارتباط بین فروشنده و مشتری و توسعه برند به صورت هوشمند
  5. افزایش ارتباطات کارمندان و بهبود روابط
  6. مدیریت هویت کارکنان برای افزایش امنیت

هوشمند سازی مغازه

اگر شما یک مغازه و یا فروشگاه داشته باشید، هر روز باید به صورت دستی سیستم تهویه را روشن و درب را باز کنید، چراغ‌ها را روشن کرده و برای ارتباط با دیگران مجبور به استفاده از تلفن و یا بی‌سیم هستید. اما هنگامی که اقدام به هوشمند سازی مغازه می‌کنید، همه اینکارها توسط سیستم انجام می‌شود و کافی است یک دکمه را فشار دهید؛ بنابراین با هوشمند سازی می‌توانید در وقت خود صرفه‌جویی کرده و زمان باقیمانده را صرف مشتری کنید تا درآمدتان افزایش پیدا کنید. همچنین با هوشمند سازی مغازه می‌توانید عملکرد کارمندان را زیر نظر بگیرید حتی در زمان‌هایی که در مغازه حضور ندارید و در مسافرت هستید.

شرکت بازسازی ساختمان رابین‌هوم علاوه بر خدمات هوشمند سازی ساختمان، خدمات هوشمند سازی مغازه و فروشگاه را نیز به مشتریان خود ارائه می‌کند.

هوشمند سازی ویلا

اگر برای گذراندن تعطیلات به ویلای خود رفته‌اید و می‌خواهید چند روز را در آرامش سپری کنید، هوشمند سازی ویلا می‌تواند کار شما را بسیار راحت کند. تصور کنید صبح که از خواب بیدار می‌شوید، پرده‌ها کنار برود و تلویزیون برنامه مورد نظر شما را پخش کند. استخر آماده شده و گل‌ها به صورت خودکار شروع به آبیاری شوند. حتی قهوه شما نیز آماده شده باشد.

انجام همه اینکارها به صورت خودکار می‌تواند بسیار لذت بخش باشد و زمان زیادی را در وقتتان صرفه جویی کند. همه این موارد را می‌توانید با هوشمند سازی ویلا انجام دهید و تعطیلات عالی را برای خود رقم بزنید.

روش‌های هوشمند سازی ساختمان کدام‌اند؟

در حالت کلی هوشمند سازی ساختمان به دو روش باسیم و بدون سیم انجام می‌شود که در ادامه با هر دو روش آشنا خواهید شد:

  1. روش باسیم: در این روش از سیم برای هوشمند سازی استفاده می‌شود و به همین منظور برای ساختمان‌های قدیمی گزینه مناسبی به شمار نمی‌رود. چرا که برای اینکار باید سیم کشی ساختمان هوشمند باشد. برای داشتن برق هوشمند و یا تابلو برق هوشمند نیز لازم است ساختمان به طور کامل تخریب و دوباره از نو ساخته شود. از جمله پروتکل‌های باسیم می‌توان به KNX و Modebus اشاره کرد.
  2. روش بی سیم: در این روش ارتباط بین اجزای خانه هوشمند توسط امواج وایرلس انجام می‌گیرد و نیازی به سیم کشی نخواهید داشت. پروتکل‌هایی که از روش بی سیم استفاده می‌کنند زیاد هستند که از میان آن‌ها می‌توان به Zigbee و Zwave اشاره کرد.

البته از منظر دیگر نیز می‌توان انواع هوشمند سازی ساختمان را تقسیم بندی کرد این بخش‌ها می‌تواند شامل سیستم کنترل روشنایی، سیستم حفاظتی، سیستم تامین سرما یا گرما یا سیستم کنترل تاسیسات باشد.

به عنوان مثال، یک سیستم مدیریت دارایی که توسط AI و IoT فعال شده است، می‌تواند بر اساس آنچه که در مورد انرژی ورودی یا خروجی ماشین هنگام کار “آموخته است”، بی‌نظمی در عملکرد تجهیزات مانند نشتی یخچال را پیدا کند؛ همچنین برنامه اتوماسیون سرویس با قابلیت هوش مصنوعی تعمیرات آینده را پیش‌بینی می‌کند، بازخورد ارائه می‌دهد و سفارشات کار را با حداقل تعامل انسانی تأیید می‌کند.

 

اتوماسیون ساختمان

اتوماسیون ساختمان یک زیرساخت جامع است که امکان کنترل متمرکز HVAC، روشنایی، امنیت و سایر سیستم‌های ساختمان را فراهم می‌کند. اتوماسیون ساختمان توسط سیستم مدیریت ساختمان (BMS) یا سیستم اتوماسیون ساختمان (BAS) مدیریت می‌شود.

 

این سیستم‌ها همچنین با راه حل‌های اینترنت اشیا سازگار هستند و می‌توانند عوامل اساسی هوشمندسازی ساختمان مانند دما، رطوبت، برق، فشار آب و غیره را کنترل کنند.

هوش مصنوعی و اینترنت اشیا به همراه BAS تصمیمات هوشمندانه‌ای را برای ارائه عملیاتی کارآمد و مقرون به صرفه اتخاذ می‌کنند.

 

شبکه و رایانش ابری تعریف شده توسط نرم‌افزار

SDN و رایانش ابری بسترهای مجازی با خدمات انعطاف‌پذیر شبکه، محاسبه و ذخیره‌سازی را ارائه می‌دهد. سیستم عامل‌های SDN و Cloud معمولاً به عنوان یک سرویس مبتنی بر مراکز بزرگ داده اجرا می‌شوند و در صورت لزوم ظرفیت ذخیره‌سازی محاسباتی و ذخیره‌سازی بیشتری را امکان‌پذیر می‌کنند. رایانش ابری می‌تواند الزامات زیرساختی پیش‌فرض را تغییر دهد تا شبکه و محاسبات هوشمندسازی ساختمان، از دید سیستم انعطاف‌پذیر شود.

 

پرواز هواپیماهای بدون سرنشین

از هواپیماهای بدون سرنشین برای پشتیبانی هوشمند در داخل ساختمان یا فضای خرده فروشی استفاده می‌شود؛ آن‌ها می‌توانند بسیاری از کارهای معمول یا وقت گیر را مدیریت کنند؛ همچنین ممکن است از هوش مصنوعی برای عملکرد مستقل مانند تشخیص چهره، نظارت، پاسخ از پیش برنامه‌ریزی شده، نظرسنجی‌ها، عکاسی، کارهای معمول، گرفتن داده‌ها، فیلم‌ها و عکس‌ها در مکان‌هایی که به سختی قابل دسترسی هستند استفاده کنند.

هوشمند سازی ساختمان

درسطح پیشرفته‌تر هوشمندسازی ساختمان، هواپیماهای بدون سرنشین می‌توانند از طریق جستجوی قفسه‌های محصولات منقضی شده را، برای یک فضای اداری‌، تسهیلات خرده فروشی یا حتی یک فروشگاه مواد غذایی انجام دهند.

 

هواپیماهای بدون سرنشین می‌توانند، نظارتی امنیتی را ایجاد کنند و بر روی عوامل محرک مبتنی بر هوش مصنوعی مانند تشخیص تیرانداز عمل کنند و به عنوان مجموعه دیگری از “چشم و گوش” قابل کنترل هستند، که جزئیات جزئی را حس می‌کنند و در تمام ساعات روز کار می‌کنند.

 

مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM)

مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) روشی مبتنی بر مدل سه‌ بعدی هوشمندسازی ساختمان است. BIM مشخصات فیزیکی و عملکردی یک مرکز را ضبط و نمایش می‌دهد.

از لحاظ تاریخی، متخصصان AEC (معماری ، مهندسی و ساخت و ساز) عمدتا از BIM استفاده می‌کردند؛ اما در زمینه مدیریت امکانات شیوع بیشتری یافته است.

BIM ابزاری کاملاً عملی برای تعمیر و نگهداری ساختمان و استفاده مداوم از آن است؛ این سیستم به عنوان یک “کتاب راهنمای” ساختاری فعالیت می‌کند.

دسترسی به پروفایل در زمان واقعی و همچنین افزایش دانش در مورد مکان از مزایا استفاده از این سیستم است.

در فرآیند هوش مصنوعی ماشین‌ها یا نرم‌افزارها با توانایی کسب دانش و به کارگیری آن، از رفتار و هوش انسان تقلید می‌کنند. هوش مصنوعی از بهینه‌سازی پشتیبانی می کند؛ اساساً تصمیم‌گیری بدون دخالت انسان، در دستگاه یا نرم‌افزار است .

یادگیری ماشین (ML)، اگرچه این یک روش به فرآیندی اطلاق می‌شود که از طریق آن یک ماشین دانش یا کند؛ در هوشمندسازی ساختمان، کاربردهای هوش مصنوعی گسترده‌تر هستند.

 

هوش مصنوعی به راحتی حسگرها و دستگاه‌های اینترنت اشیا را یکپارچه می‌کند؛ این دستگاه‌ها تفکر بنیادی را برای درک سلسله مراتبی اشیا و موقعیت‌ها و همچنین ایجاد تغییر در تنظیمات کاربر مشاهده شده یا تجزیه و تحلیل روندهای تاریخی معرفی می‌کنند.